De afgelopen jaren hebben we met behulp van Jantje Beton, Gemeente Houten, de OR en sponsoractiviteiten van de kinderen een vliegende start gemaakt met de vernieuwing van het schoolplein. De kinderen hebben vanaf het begin meegedacht over zowel het ontwerp als de uitvoering. Het is immers hun schoolplein!

2019-2020

Vorig schooljaar hebben we het pannaveld kunnen aanleggen, de klimmuur met de afbeelding van kunstenaar Jan de Man, het steltenparcours rechtsachter op het plein en een vernieuwde tafeltennistafel. Ook hebben we kleine trampolines en nieuw spelmateriaal gekocht.

2020-2021 vergroening

We hebben een moestuin! Klik hier

Naast de moestuin die naast het plein gaat komen, zal het schoolplein ook voorzien worden van groen door Van Jaarsveld Tuinen. De gemeente heeft al de boom op het midden van het schoolplein vervangen voor een echte bijenboom!

2020-2021 project Schoolplein14

We worden dit jaar een Schoolplein14 van de Johan Cruijff Foundation. We stonden op een wachtlijst en afgelopen oktober kregen we het verlossende telefoontje dat we mogen meedoen. De kinderen zijn superblij. We gaan een programma volgen waarbij onze leerlingen onder leiding van de leerlingenraad 3 coatings voor het plein mogen uitzoeken (dat zijn spellen die op de vloer of op de muur worden gespoten) inclusief spelmateriaal.

Ook laat schoolplein14 zien hoe je met elkaar omgaat tijdens het spelen.
Iets wat we als school belangrijk vinden dat onze kinderen leren.

Meer informatie over schoolplein14 : https://www.cruyff-foundation.org/activiteiten/schoolplein-14/